Jesper Löfgren segrade i debuten och Edvardsens fina form fortsätter!

Västra Övre

Västra Övre

9 mån sen

Utlånade spelare: Jesper Löfgren (Utlånad till Luzern, Schweiz) 1 match – 0 mål: Fick se hela mötet med Niklas Gunnarssons Yverdon i början på veckan och inledde också hemmamatchen mot Lausanne på bänken men direkt efter pausvilan skulle debuten ske. Luzern drog på sig en utvisning redan i den sjunde minuten och gästerna tog ledningen i mitten av den första halvleken. Luzern stod dock för en bragdartad andra halvlek och både kvitterade och avgjorde matchen med ett sent 2-1 mål. Kul för Jesper Löfgren som fick en bra start på tiden i den nya klubben!

Tidigare spelare: Carlos Moros Gracia (HJK Helsingfors, Finland) 0 matcher – 0 mål: Tävlingssäsongen drog igång under veckan med att den finska ligacupen hade premiär. Moros Gracia gick rakt in i startelvan och de regerande mästarna var som väntat laget som satt i förarsätet. Mycket boll och en del halvchanser skapades där den farligaste möjligheten bestod av ett avslut som tog i ribban.

I den 78e minuten slog Mariehamn en långboll från backlinjen, en boll som Gracia missbedömde och tvingades till att fälla sin motståndare som sista man. Rött kort och tidig dusch för spanjoren. Vid den tidpunkten var det fortfarande mållöst men HJK lyckades avgöra matchen och vinna matchen trots att man var en man kort. En bättre start i den nya klubben kunde han ha fått men det finns gott om tid att öka värdet på sina aktier då laget har fyra cupmatcher och en träningsmatch mot Bajen inplanerad innan ligan drar igång.

Kerim Mrabti (KV Mechelen, Belgien) 22 matcher – 3 mål: Mechelen besegrade RWDM med 3-1 efter att ha gjort två mål på stopptid. Laget borde ha avgjort matchen tidigare då man spelade med en man mer i 86(!) minuter. Mrabti spelade hela matchen och snuvades på hjälterollen då hans mål med kvarten kvar blev avblåst för offside men nu löste sig segern ändå.

Victor Edvardsen (Go Ahead Eagles, Nederländerna) 18 matcher - 4 mål: Innan juluppehållet var det en anfallare som gått mållös länge och tappat sin plats i startelvan men efter nyår har det hänt något. Återigen ordinarie längst fram i laget och under Söndagen kom det tredje målet på lika många ligamatcher. Hade en boll i mål på stopptid av den första halvleken som blåstes av för offside men med några minuter kvar av matchen fick Go Ahead Eagles en straffspark som förvaltades av den tidigare Djurgårdaren. Målet innebar 2-2 och delad poäng med NEC Nijmegen.

Omar Colley (Besiktas, Turkiet) 12 matcher – 5 mål: Gambia kammade noll i Afrikanska mästerskapen och förlorade även den sista matchen i gruppspelet. Även om man stod upp bra mot Kamerun, vände ett 0-1 underläge och ledde matchen med några minuter kvar så blev det förlust med 3-2 efter två snabba mål i slutminuterna. Colley, som spelat varje minut, blev utbytt med 20 minuter kvar av matchen.

Tillbaka på turkisk mark blev det 90 minuter i bortamatchen mot Sivaspor, Fredrik Ulvestads gamla klubb. Matchen slutade 1-0 till motståndarna och Besiktas svaga säsong fortsätter. Om laget inte rycker upp sig snart riskerar de att tappa en plats till sommarens Europakval, en stor missräkning för klubben om det blir fallet.

Emmanuel Banda (Rijeka, Kroatien) 16 matcher – 1 mål: Zambia var ett mål ifrån att avancera till slutspelet i Afrikanska mästerskapen men Marocko blev för svåra och matchen slutade 0-1. Ska man summera gruppspelet så var det dock inte där man tappade chansen, man bör ha besegrat DR Kongo eller Tanzania i de två tidigare matcherna som slutade 1-1 båda två.

Banda har varit en nyckelspelare för landslaget och spelat varenda minut på mittfältet. Den fina vänsterfoten har varit ett vapen i både det öppna spelet och från de fasta situationerna.

Edward Chilufya (BK Häcken, utlånad från Midtjylland) 8 matcher - 5 mål: Fick chansen från start för första gången under mästerskapen och fanns på planen under 70 minuter. Var som vanligt ett hot med sina snabba fötter men lyckades inte få en slutprodukt på sina aktioner. Zambia kammade noll (förlust 1-0 mot Marocko) och är därmed utslagna ur turneringen.

Tino Kadewere (Nantes, Frankrike) 2 matcher – 0 mål: Får fortsatt stort förtroende i Nantes och det blev 80 minuter i mötet med Reims i helgen. Startade som lagets "nummer nio" och kunde bli matchhjälte med kvarten kvar då laget tilldömdes en straff. En straff som Kadewere fick förvalta men inte bättre än att målvakten kunde rädda den. Surt för både Nantes och Kadewere som hade behövt de tre poängen.

Emil Bergström (Panserraikos, Grekland) 17 matcher – 1 mål: Spelade hela mötet med Volos som blev en tät mat mellan två lag på den undre halvan. Volos tog ledningen på stopptid i den första halvleken innan Bergströms gäng både kvitterade och tog ledningen inom loppet av 9 minuter. På stopptid tilldelades gästerna en straff som man förvaltade och fastslog resultatet till 2-2. Sent avgörande, 4 mål och 10 varningar vittnar om en underhållande tillställning. Bergström hade ingen större kväll och betygsattes som en av lagets svagare spelare.

Daniel Amartey (Besiktas, Turkiet) 11 matcher - 0 mål: Den tidigare så självklara platsen i Ghanas backlinje är ett minne blott och det blev bara ett inhopp under Afrikanska mästerskapen och det varade i knappt 20 minuter i 2-2 mötet med Moçambique. Ännu mindre speltid blev det i Besiktas möte med Sivaspor i helgen där Amartey klockades in på fem minuter i en match som slutade 1-0 till Sivaspor.

Julian Kristoffersen (Pro Cesto, Italien) 3 matcher – 0 mål: Det tog två matcher sedan hade norrmannen tappat sin plats i startelvan i den nya klubben. I mötet med Pro Vercelli blev det ett inhopp med en kvart kvar av matchen som slutade mållös.

Följande har inte spelat under veckan som gått: Hjalmar Ekdal (Burnley, England) 4 matcher – 0 mål: Oscar Pettersson (IFK Göteborg) 0 matcher – 0 mål: Joel Asoro (Metz, Frankrike) 15 matcher – 2 mål: Isak Hien (Atalanta, Italien) 3 matcher – 0 mål: Mihlail Mayambela (Aris, Cypern) 14 matcher – 3 mål: Mattias Mitku (Sollentuna) 0 matcher – 0 mål: Aliou Badji (Bordeaux, Frankrike) 12 matcher - 0 mål: Oscar Jonsson (Gefle IF) 0 matcher – 0 mål: Jesper Karlström (Lech Poznan, Polen) 15 matcher – 2 mål: Elias Andersson (Lech Poznan, Polen) 14 matcher – 0 mål: Aslak Fonn Witry (Ludogorets, Bulgarien) 15 matcher – 3 mål: Nyasha Mushekwi (Zhejiang Greentown, Kina) 29 matcher – 17 mål: Niklas Gunnarsson (Yverdon Sport FC, Schweiz) 8 matcher – 0 mål: Jesper Nyholm (Perak, Malaysia) 9 matcher - 0 mål: Michael Olunga (Al-Duhail, Qatar) 8 matcher – 7 mål: Leo Cornic (Rosenborg, Norge) 25 matcher – 1 mål: Curtis Edwards (Stabaek, Norge) 28 matcher - 0 mål: Fredrik Ulvestad (Pogon Szczecin, Polen) 11 matcher – 1 mål: Seon-Min Moon (Jeonbuk, Sydkorea) 31 matcher – 6 mål: Alhaji Kamara (Randers FC, Danmark) 7 matcher – 0 mål: Per Kristian Bråtveit (Odds BK) 13 matcher – 0 mål: Simon Tibbling (Sarpsborg, Norge) 25 matcher – 0 mål: Jonathan Ring (Bosman) 0 matcher - 0 mål: Linus Tagesson (Örgryte IS) 27 matcher – 3 mål: Pablo Dyego (Ponte Preta, Brasilien) 16 matcher – 5 mål: Marijan Cosic (Bosman) 24 matcher – 2 mål: Mohamed Buya Turay (Odense, Danmark) 13 matcher – 1 mål: Alexander Abrahamsson (Brommapojkarna) 11 matcher – 0 mål: Wilmer Odefalk (Brommapojkarna) 14 matcher – 1 mål: Alexander Faltsetas (Utsikten) 26 matcher - 0 mål: Niklas Bärkroth (Örgryte) 16 matcher – 0 mål: Albion Ademi (Värnamo) 26 matcher – 3 mål: Axel Wallenborg (Bosman) 0 matcher – 0 mål: Alexandar Mutic (Sandviken) 14 matcher – 7 mål: Dzenis Kozica (Östers IF) 25 matcher – 2 mål: Gustav Engvall (Värnamo) 26 matcher – 11 mål: Kevin Walker (Bosman) 0 matcher – 0 mål: Kalle Holmberg (Örebo) 18 matcher – 13 mål: Adam Bergmark-Wiberg (Östers IF) 30 matcher – 15 mål: Mattias Bouvin (Vasalund) 26 matcher – 0 mål: Kofi Asare (Landskrona) 29 matcher – 6 mål: Wilhelm Loeper (Helsingborg) 23 matcher – 3 mål: Philip Hellquist (Täby FK) 24 matcher – 6 mål: Othman El Kabir (Jönköping Södra) 4 matcher – 0 mål: Melker Jonsson (Landskrona) 27 matcher – 1 mål: Sam Johnson (Boden) 9 matcher – 0 mål: Aleksandr Vasyutin (Zenit St Petersburg, Ryssland) 1 match – 0 mål: David Celic(Jönköping Södra) 13 matcher – 0 mål: Aleksandar Prijovic (Bosman) 0 matcher – 0 mål: Godsway Donyoh (Apollon Limassol, Cypern) 0 matcher – 0 mål: Luis Solignac (El Paso Locomotive, USA) 22 matcher – 9 mål: Jonathan Augustinsson (Rosenborg, Norge) 0 matcher – 0 mål:

Fotnot. I statistiken räknas matcher och mål från ligaspel. Ev. cupmatcher och landslagsspel är inte inräknat.