Felix Va målskytt och utvisad samt Isak Hien med ny cupframgång!

Västra Övre

Västra Övre

15 d sen

Utlånade spelare:

Hampus Finndell (Utlånad till Eintracht Braunschweig, Tyskland) 7 matcher - 0 mål: Hamburg kom på besök och gjorde processen kort med Finndells lag. 0-2 efter 45 minuter gjorde att tränaren agerade med ett dubbelbyte i paus och Finndell fick chansen till sitt längsta inhopp hittills. Lyckades dock inte vända matchbilden till sitt lags fördel och matchen slutade 0-4.

Felix Va (Utlånad till Lilleström, Norge) 5 matcher – 1 mål: Upp som en sol och ner som en pannkaka - så kan man summera Va´s Söndag. Fick chansen i startelvan för första gången i Norge och det började bra. Med fem minuter till pausvila slog han till med sitt första mål för säsongen men bara några minuter senare sparkade han ner en motståndare och efter en VAR-granskning kom det röda kortet fram. Lilleström spelade med andra ord med en man mindre under halva matchen och det kunde HamKam utnyttja och kvittera till 1-1.

Kalipha Jawla(Utlånad till FC Stockholm Internazionale) 5 matcher – 0 mål: Hoppade in i den 84 minuten när Umeå kom på besök med förhoppning om att avgöra mötet som stod 1-1 vid tidpunkten. Tyvärr blev det tvärtom då en lagkamrat drog på sig sin andra varning och på stopptid kunde gästerna avgöra istället.

Tidigare spelare: Isak Hien (Atalanta, Italien) 11 matcher – 0 mål: Som om inte semifinal i Europa League var nog, i veckan avancerade laget till final i Coppa Italia efter att ha slagit ut Fiorentina. Hien spelade hela matchen som slutade 4-1 till Bergamolaget.

Även i ligan deltog han under samtliga minuter i 2-0 segern mot Empoli och han krönte dessutom sin insats med den första poängen i den blåsvarta tröjan efter att ha assisterat till lagets andra mål.

Michael Olunga (Al-Duhail, Qatar) 18 matcher – 15 mål: Slog till för femtonde gången för säsongen i 4-2 förlusten mot Qatar SC. I och med den matchen är säsongen över och de regerande mästarna gör en svag säsong och slutar i mitten av tabellen.

Kerim Mrabti (KV Mechelen, Belgien) 36 matcher – 8 mål: Inledde veckan med ett mållöst möte mot Standard Liege och avslutade den med 3-0 hemma mot Leuven. Mrabti spelade nästintill samtliga minuter och får fortsatt stort förtroende. Det yttersta beviset på det? Att han missade en straff i den 86e minuten och trots det fick chansen då laget tilldömdes en ny på stopptid och den gången förvaltade han den och fastställde slutresultatet.

Mihlail Mayambela (Aris, Cypern) 23 matcher – 4 mål: Lagets dröm om spel i de europeiska cuperna i sommar grusades helt efter att ha spelat 1-1 mot Paphos under Söndagen. Sydafrikanen hoppade in med knappa kvarten kvar.

Fredrik Ulvestad (Pogon Szczecin, Polen) 21 matcher – 6 mål: Tog en viktig poäng i toppstriden då man spelade 2-2 borta mot serieledande Jagiellonia. Ulvestad spelade hela matchen och tilldelades en varning. Laget ligger utanför topp 3 just nu med tre poäng upp i skrivande stund. Det kan dock bli kval till Europa i sommar oavsett utgång i ligaspelet då man avancerat till cupfinal mot Wisla Krakow i en match som spelas dagen efter vår egna, den 2/5.

Aliou Badji (Gaziantep, Turkiet. Utlånad från Bordeaux, Frankrike) 11 matcher - 0 mål: Fick en minut på planen i förra omgången och en minut blev det även den här veckan. Svårt att göra något intryck med så lite speltid och laget hade det lika tungt de, förlust med 4-2 mot Trabzonspor.

Jesper Karlström (Lech Poznan, Polen) 24 matcher – 2 mål: Tappade oväntat två poäng i toppstriden då mötet med Cracovia slutade mållöst. Karlström var tillbaka i startelvan och spelade hela matchen.

Elias Andersson (Lech Poznan, Polen) 19 matcher – 0 mål: Förra veckans succé gav Andersson en plats i startelvan i mötet med Cracovia (0-0) men han blev utbytt med kvarten kvar i jakten på ett ledningsmål.

Seon-Min Moon (Jeonbuk, Sydkorea) 7 matcher – 2 mål: 10 minuter in i den andra halvleken byttes Moon in då Daegu kom på besök och laget ledde med 1-0. I den 85e minuten assisterade han till 2-0 och allt såg ut att vara upplagt för ett segerfirande några minuter senare men gästerna vill annat. I den 94e kom reduceringen och i den 96e kom kvitteringen! Ett ofattbart tapp av Jeonbuk som inlett säsongen långt ifrån så starkt som man hoppats på.

Albion Ademi (Tianjin Jinmen Tiger, Kina) 8 matcher – 4 mål: Laget åkte på sin andra raka förlust mot Wuhan Three Towns men på det personliga planet går Ademi fortsatt starkt. Har spelat sig till den status att han tar lagets straffar och slog in sitt fjärde mål för säsongen från elva meter. Matchen slutade 2-1 och Ademi har gjort 3 mål under de 4 senaste matcherna.

Carlos Moros Gracia (HJK Helsingfors, Finland) 3 matcher – 0 mål: Efter tre raka matcher utanför startelvan fick spanjoren chansen igen. Spelade 88 minuter i 1-1 mötet med Haka under Lördagen. Har haft en tuff start på karriären i Finland som präglats av ett par sämre ingripanden under cupspelet i Mars. Får jobba på att öka förtroendet igen och spela sig in i laget.

Nyasha Mushekwi (Yunnan Yukun, Kina) 7 matcher – 6 mål: Mål i sjätte(!) raka matchen gav bara en poäng den här veckan då mötet med Chongqing Tonglianglong slutade 1-1. Målet kom från straffpunkten och gör att han leder skytteligan med två måls marginal.

Omar Colley (Besiktas, Turkiet) 20 matcher – 6 mål: Spelade hela det heta derbyt mot Fenerbahce som laget förlorade med 2-1. Fenerbahce och Galatasaray är i en klass för sig den här säsongen samtidigt som Besiktas är något av en besvikelse så resultatet var ganska väntat även om det blev starkt påverkat av att Besiktas fick en spelare utvisad efter 30 min. Colley själv drog på sig en varning på stopptid.

Victor Edvardsen (Go Ahead Eagles, Nederländerna) 28 matcher - 6 mål: Utanför startelvan för femte raka matchen men fick hoppa in i mitten på den andra halvleken när Feyenoord kom på besök och vann med 3-1. Hann inte uträtta så mycket och laget var aldrig särskilt nära att få med sig en poäng.

Julian Kristoffersen (Pro Cesto, Italien) 6 matcher – 0 mål: Efterlängtad speltid för norrmannen som fick hoppa in i matchminut 60 i 1-0 segern över Pro Patria under Söndagen.

Tino Kadewere (Nantes, Frankrike) 11 matcher – 1 mål: Var tillbaka från sin skada och hoppade in med 4 minuter kvar av mötet med Montpellier som slutade 1-1. En viktig poäng för laget i kampen om nytt kontrakt.

Godsway Donyoh (Hapoel Hadera, Israel, utlånad från Apollon Limassol, Cypern) 10 matcher – 3 mål: Har nu fyra raka matcher utan poäng och det blev inga i 2-1 förlusten mot Hapoel Jerusalem trots 90 minuter på planen.

Per Kristian Bråtveit (Strömsgodset, Norge) 5 matcher – 0 mål: Laget hämtade upp ett 0-2 underläge till 2-2 hemma mot Kristiansund under Söndagen och ligger femma i tabellen. Bråtveit är ordinarie och kan inte skyllas för målen där det första var på straff.

Marijan Cosic (IK Start, Norge) 4 matcher – 0 mål: Serieledarna hemma mot jumbon slutade precis som förväntat. Kongsvinger hade 3-0 i paus och det gjorde att IK Starts tränare agerade och bytte in Cosic i paus. Fler mål blev det inte för något utav lagen och Start är fortsatt sist i norska motsvarigheten till Superettan.

Oscar Pettersson (IFK Göteborg) 5 matcher – 0 mål: Har det tufft med speltiden i Blåvitt och i derbyt mot Häcken blev det ett inhopp på en kvart för Pettersson. Fick stort förtroende under Svenska cupen men sedan dess har det bara blivit en Allsvensk start och inga poäng från förra årets succéspelare i BP.

Edward Chilufya (BK Häcken, utlånad från Midtjylland) 6 matcher - 1 mål: Inledde derbyt på Gamla Ullevi från bänken och byttes in med en halvtimme kvar. Hade ett par omställningslägen där han fick utnyttja sin fart men det mynnade inte ut i något mål.

Gustav Engvall (Värnamo) 6 matcher – 0 mål: Är fortsatt mållös under säsongsinledningen men i mötet med Halmstad kom den andra assisten. Tyvärr för Värnamos del slutade båda veckans matcher med förluster, 0-2 mot AIK och 1-3 mot Halmstad.

Noel Milleskog (Sirius) 5 matcher – 2 mål: Gjorde lagets mål i 1-1 mötet med BP under Onsdagen och är fortsatt given i lagets startelva. Det är fullt rimligt när man både ser hans aktioner på planen och de tre poängen som det har gett under de fem inledande omgångarna. En bra värvning av Sirius och helt rätt miljö för Milleskog att utvecklas i!

Alexander Abrahamsson (Brommapojkarna) 4 matcher – 0 mål: En given pusselbit i Mellbergs lagbygge och stod för en ny stark insats när Sirius kom på besök. Fick vara på tårna under hela matchen då hans mittbackskollega blev utvisad i början på andra halvleken och man spelare nästan 40 minuter med en man mindre. Har gjort en stark säsongsinledning och är både bra i försvarsspelet och med bollen. Vi håller tummarna för att han håller sig hel under året för här finns det steg att ta i utvecklingen i takt med speltiden och förtroendet han får!

Jacob Bergström (Mjällby AIF) 4 matcher – 2 mål: Gjorde sitt andra mål för säsongen efter att en hörna skarvats fram till anfallaren. Västerås vände matchen och vann med 2-1 men Bergström spelade 90 minuter och stod för sitt sedvanliga slit på topp.

Jonathan Ring (Kalmar) 4 matcher - 0 mål: Väntar på det första målet sedan comebacken i Kalmars röda tröja och det kom inte den här veckan heller. Fick 53 minuter i 2-3 förlusten mot GAIS.

Alexandar Mutic (Sandviken) 4 matcher – 0 mål: Förra veckans match på bänken byttes ut mot ett sju minuter kort inhopp i 2-2 "derbyt" mot Gefle.

Kalle Holmberg (Örebo) 4 matcher – 2 mål: Matchens spelare hemma mot Varberg då han låg bakom lagets 3-1 seger med ett mål och en assist. "Varför ändra på något som funkar?" kanske han tänkte när han vaknade på Söndagsmorgonen för ett mål och en assist blev det även i 2-1 segern över Brage. Fyra poäng på veckans två matcher och Holmberg visar verkligen sitt värde för laget!

Oscar Jonsson (Gefle IF) 4 matcher – 0 mål: Vaktade målet i lagets 2-2 möte med Sandviken. Gefle har fortfarande inte vunnit under årets säsong men man har tre poäng efter lika många oavgjorda matcher.

Melker Jonsson (Landskrona) 2 matcher – 0 mål: Andra raka starten för Jonsson och den här veckan blev det seger och hållen nolla! 1-0 hemma mot Utsikten och laget toppar tabellen!

Kofi Asare (Landskrona) 5 matcher – 3 mål: Startade som vanligt när Utsikten kom på besök men låg inte bakom det mål som kom i matchen och gjorde att laget vann med 1-0. Utbytt med kvarten kvar.

Wilhelm Loeper (Helsingborg) 5 matcher – 1 mål: 90 minuter i 2-1 förlusten på Stora Valla mot Degerfors följdes upp med... 13

Adam Bergmark-Wiberg (Östers IF) 5 matcher – 0 mål: Har inte fått det att lossna under säsongsinledningen och i 2-2 mötet med Örgryte lämnade han planen mållös i halvtid.

Alexander Faltsetas (Utsikten) 5 matcher - 0 mål: Byttes först in i den 89e minuten då laget förlorade med 1-0 borta mot Landskrona.

Dzenis Kozica (Jönköping Södra) 5 matcher – 2 mål: Mål för andra matchen i rad men smolk i bägaren summerar helgen då det tyvärr blev förlust med 3-1 hemma mot Rosengård.

Philip Hellqvist (Täby FK) 5 matcher – 0 mål: Förlust med 3-2 borta mot Assyriska summerar veckan och inga poäng från Hellqvists fötter den här omgången heller trots 90 minuter på planen.

Axel Wallenborg (IFK Stocksund) 6 matcher – 1 mål: Missar inte en minut för sitt nya lag men det går emot de rent sportsligt. Hela 1-4 borta mot United Nordic och man befinner sig i bottenskiktet på tabellen.

Följande har inte spelat under veckan som gått: Jesper Löfgren (Utlånad till Luzern, Schweiz) 11 matcher – 0 mål: Frank Odhiambo(Utlånad till AFC Eskilstuna) 3 matcher – 1 mål: Gideon Granström(Utlånad till FC Stockholm Internazionale) 3 matcher – 1 mål: Philip Rolke(Utlånad till FC Stockholm Internazionale) 2 matcher – 0 mål: Aslak Fonn Witry (Ludogorets, Bulgarien) 23 matcher – 5 mål: Emmanuel Banda (Rijeka, Kroatien) 20 matcher – 1 mål: Simon Tibbling (Sarpsborg, Norge) 3 matcher – 0 mål: Niklas Gunnarsson (Yverdon Sport FC, Schweiz) 15 matcher – 0 mål: Emil Bergström (Panserraikos, Grekland) 29 matcher – 1 mål: Leo Cornic (Rosenborg, Norge) 3 matcher – 0 mål: Niklas Bärkroth (Örgryte) 3 matcher – 0 mål: Wilmer Odefalk (Brommapojkarna) 3 matcher – 1 mål: Joel Asoro (Metz, Frankrike) 20 matcher – 2 mål: Alhaji Kamara (Midtjylland, Danmark) 1 match – 0 mål: Hjalmar Ekdal (Burnley, England) 7 matcher – 0 mål: Daniel Amartey (Besiktas, Turkiet) 18 matcher - 0 mål: Mohamed Buya Turay (Birmingham Legion, USA) 1 match – 0 mål: Rami Kaib (Elfsborg) 0 matcher – 0 mål: Jesper Nyholm (Perak, Malaysia) 9 matcher - 0 mål: Linus Tagesson (Örgryte IS) 0 matcher – 0 mål: Mattias Mitku (Sollentuna) 1 match – 1 mål: Kevin Walker (Bosman) 0 matcher – 0 mål: Mattias Bouvin (Bosman) 26 matcher – 0 mål: Othman El Kabir (Bosman) 4 matcher – 0 mål: Aleksandr Vasyutin (Zenit St Petersburg, Ryssland) 1 match – 0 mål: David Celic(Sirius) 0 matcher – 0 mål: Alexandros Garcia Tsotidis(AFC Eskilstuna) 0 matcher – 0 mål: Aleksandar Prijovic (Bosman) 0 matcher – 0 mål: Luis Solignac (San Antonio, USA) 0 matcher – 0 mål: Jonathan Augustinsson (Rosenborg, Norge) 0 matcher – 0 mål:

Fotnot. I statistiken räknas matcher och mål från ligaspel. Ev. cupmatcher och landslagsspel är inte inräknat.