Mushekwi med dubbla fullträffar men nederlag för flera landslagsspelare!

Västra Övre

Västra Övre

10 d sen

Utlånade spelare: Frank Odhiambo(Utlånad till AFC Eskilstuna) 10 matcher – 1 mål: Laget tog en viktig poäng och Odhiambo fick 90 nya minuter i benen när FBK Karlstad kom på besök och spelade 2-2. Mittbacken drog på sig sin sjätte varning för säsongen, en hög siffra då han bara spelat tio matcher.

Tidigare spelare: Omar Colley (Besiktas, Turkiet) 22 matcher – 7 mål: Gambia ser ut att missa VM efter att ha förlorat mot Gabon i veckan. Colley assisterade till Gambias 3-2 reducering men närmare kom inte laget.

Edward Chilufya (Midtjylland, Danmark) 0 matcher - 0 mål: Efter förra veckans mål mot Marocko fick Chilufya chansen från start när Tanzania kom på besök i en match Zambia gärna hade behövt vinna. Det lyckades man inte med då matchens enda mål gjordes av gästerna och "Chili" byttes ut i mitten av den andra halvleken.

Jesper Nyholm (Perak, Malaysia) 3 matcher - 0 mål: Är ordinarie i landslaget och det blev 90 nya minuter när laget förlorade med 2-0 mot Indonesien i det asiatiska VM-kvalet.

Emmanuel Banda (Rijeka, Kroatien) 22 matcher – 1 mål: Startade som vanligt i landslaget men mötet med Tanzania blev inte lyckat för varken Banda eller hans lagkamrater som förlorade med 1-0. Banda byttes ut samtidigt som Chilufya i mitten av den andra halvleken.

Michael Olunga (Al-Duhail, Qatar) 18 matcher – 15 mål: Kenya var stora underdogs inför mötet med Elfenbenskusten men en stor försvarsinsats gjorde att matchen blev mållös och gästerna tappade sina första poäng i VM-kvalet. Olunga spelade hela matchen men var hopplöst ensam på topp.

Seon-Min Moon (Jeonbuk, Sydkorea) 15 matcher – 5 mål: Såg ut att bli stor matchhjälte med dubbla mål hemma mot Incheon när knappt 20 minuter återstod av matchen. Moon visade sin skicklighet med bollen då han vände bort sina motståndare och placerade två bollar otagbart i de nedre hörnen av målen. Gästerna hann dock såväl reducera- som kvittera innan domaren blåste av och matchen slutade 2-2.

Albion Ademi (Tianjin Jinmen Tiger, Kina) 15 matcher – 5 mål: Spelade 78 minuter i omstarten av kinesiska Super League. Även om Ademi var pigg som vanligt och skapade oreda hos motståndarna så förlorade laget med 3-0 hemma mot Shanghai Port.

Nyasha Mushekwi (Yunnan Yukun, Kina) 14 matcher – 12 mål: Efter två nya fullträffar i veckan snittat Super-Mush nästan ett mål per match den här säsongen. Anfallaren stod för två av målen i 3-0 segern över Dalian Yingbo och det gjorde att han naturligtvis blev utsedd till matchens bästa spelare.

Wilmer Odefalk (Brommapojkarna) 10 matcher – 1 mål: 10 minuter i debuten för det svenska U21-landslaget blev till en halvtimme den här veckan då man ställdes mot Kroatien. Sverige gjorde en kanoninsats och vann med hela 5-2 men Odefalk var inte inblandad i något av målen.

Kalle Holmberg (Örebo) 12 matcher – 6 mål: Även om det är tätt i botten och långt kvar av säsongen så är det ett allvarligt läge för ÖSK. Man placerar sig på negativ kvalplats med 12 poäng efter att ha förlorat med 1-0 borta mot Helsingborg. Holmberg spelade hela matchen för laget.

Wilhelm Loeper (Helsingborg) 12 matcher – 3 mål: Stod för assisten till matchens enda mål när man besegrade Örebro SK med 1-0 på hemmaplan. Helsingborg har ryckt upp sig på slutet och befinner sig i mitten av tabellen.

Melker Jonsson (Landskrona) 9 matcher – 1 mål: Landskrona går som tåget och Melker Jonsson hänger med. Spelade återigen hela matchen när man besegrade Gefle med 2-1 på hemmaplan och har tagit en ordinarie plats i startelvan, en plats han inte ser ut att vara nära att tappa - tvärtom!

Kofi Asare (Landskrona) 12 matcher – 3 mål: Trots att det har gått lite tyngre med den egna poängproduktionen på sistone så är Kofi Asare en del av startelvan. Startade borta mot Gefle (vinst 2-1) men blev utbytt i mitten av den andra halvleken.

Adam Bergmark-Wiberg (Östers IF) 12 matcher – 3 mål: Öster såg ut att gå mot en lite oväntad förlust hemma mot Östersund men i den sista ordinarie minuten lyfte Bergmark-Wiberg in bollen i straffområdet, en boll som spelades vidare och slogs i mål. Matchen slutade 1-1 och han noteras således för en så kallad "hockey assist".

Alexander Faltsetas (Utsikten) 12 matcher - 0 mål: I den 70e minuten tog gästande Varberg ledningen med 1-0 och några få minuter senare blev Faltsetas inbytt i jakten på en kvittering. Några fler mål blev det dock inte och Utsikten åkte på sin andra raka förlust.

Dzenis Kozica (Jönköping Södra) 13 matcher – 4 mål: J-Södra tog emot Onsala i jumbofinalen i Div 1 Södra under helgen. Seriens två sämsta lag delade på poängen (1-1) och Kozica spelade knappt 70 minuter i matchen utan att göra mål.

Mattias Mitku (Sollentuna) 3 matcher – 1 mål: Inledde bortamatchen mot Stockholm Internazionale från bänken men då hemmalaget ledde med 2-0 i paus agerade Sollentunas tränare och gjorde ett dubbelbyte. Mitku var en del av det bytet och spelade hela den andra halvlek. En halvlek som slutade i ännu större siffror och det blev hela 6-1 till slut.

Philip Hellqvist (Täby FK) 10 matcher – 0 mål: Täby har det tufft den här säsongen och efter förlust med 1-0 borta mot jumbon Piteå är det nu norrortslaget som parkerar sist i tabellen. Hellqvist fick 80 minuter på planen men har fortfarande inte hittat målet den här säsongen.

Följande har inte spelat under veckan som gått: Kalipha Jawla(Utlånad till FC Stockholm Internazionale) 5 matcher – 0 mål: Isak Hien (Atalanta, Italien) 16 matcher – 0 mål: Hjalmar Ekdal (Burnley, England) 8 matcher – 0 mål: Tino Kadewere (Nantes, Frankrike) 14 matcher – 1 mål: Axel Wallenborg (IFK Stocksund) 12 matcher – 2 mål: Simon Tibbling (Sarpsborg, Norge) 5 matcher – 0 mål: Niklas Bärkroth (Örgryte) 7 matcher – 0 mål: Felix Va (Lilleström, Norge) 8 matcher – 1 mål: Per Kristian Bråtveit (Strömsgodset, Norge) 9 matcher – 0 mål: Oscar Pettersson (IFK Göteborg) 11 matcher – 2 mål: Rami Kaib (Elfsborg) 7 matcher – 0 mål: Noel Milleskog (Sirius) 12 matcher – 5 mål: Gustav Engvall (Värnamo) 12 matcher – 2 mål: Alexander Abrahamsson (Brommapojkarna) 11 matcher – 0 mål: Jonathan Ring (Kalmar FF) 11 matcher - 2 mål: Jacob Bergström (Mjällby AIF) 9 matcher – 5 mål: Linus Tagesson (Örgryte IS) 6 matcher – 0 mål: Max Croon(Utlånad till Sandviken) 1 match – 0 mål: Kerim Mrabti (KV Mechelen, Belgien) 40 matcher – 8 mål: Fredrik Ulvestad (Pogon Szczecin, Polen) 24 matcher – 6 mål: Jesper Karlström (Lech Poznan, Polen) 26 matcher – 2 mål: Elias Andersson (Lech Poznan, Polen) 23 matcher – 0 mål: Jesper Löfgren (Luzern, Schweiz) 19 matcher – 0 mål: Niklas Gunnarsson (Yverdon Sport FC, Schweiz) 20 matcher – 0 mål: Joel Asoro (Metz, Frankrike) 20 matcher – 2 mål: Victor Edvardsen (Go Ahead Eagles, Nederländerna) 33 matcher - 6 mål: Aliou Badji (Gaziantep, Turkiet. Utlånad från Bordeaux, Frankrike) 13 matcher - 1 mål: Carlos Moros Gracia (HJK Helsingfors, Finland) 5 matcher – 0 mål: Godsway Donyoh (Hapoel Hadera, Israel, utlånad från Apollon Limassol, Cypern) 11 matcher – 3 mål: Marijan Cosic (IK Start, Norge) 7 matcher – 0 mål: Emil Bergström (Panserraikos, Grekland) 30 matcher – 1 mål: Gideon Granström(Utlånad till FC Stockholm Internazionale) 4 matcher – 1 mål: Philip Rolke(Utlånad till FC Stockholm Internazionale) 3 matcher – 0 mål: Alhaji Kamara (Midtjylland, Danmark) 1 match – 0 mål: Alexandar Mutic (Sandviken) 4 matcher – 0 mål: Oscar Jonsson (Gefle IF) 4 matcher – 0 mål: Leo Cornic (Rosenborg, Norge) 4 matcher – 0 mål: Mihlail Mayambela (Aris, Cypern) 23 matcher – 4 mål: Julian Kristoffersen (Pro Cesto, Italien) 6 matcher – 0 mål: Aslak Fonn Witry (Ludogorets, Bulgarien) 23 matcher – 5 mål: Daniel Amartey (Besiktas, Turkiet) 18 matcher - 0 mål: Mohamed Buya Turay (Birmingham Legion, USA) 1 match – 0 mål: Othman El Kabir (Bosman) 4 matcher – 0 mål: Aleksandr Vasyutin (Zenit St Petersburg, Ryssland) 1 match – 0 mål: David Celic(Sirius) 0 matcher – 0 mål: Musa Gurbanli(Qarabag, Azerbajdzjan) 0 matcher – 0 mål: Alexandros Garcia Tsotidis(AFC Eskilstuna) 0 matcher – 0 mål: Aleksandar Prijovic (Bosman) 0 matcher – 0 mål: Luis Solignac (San Antonio, USA) 0 matcher – 0 mål: Jonathan Augustinsson (Rosenborg, Norge) 0 matcher – 0 mål:

Fotnot. I statistiken räknas matcher och mål från ligaspel. Ev. cupmatcher och landslagsspel är inte inräknat.