Nobbes Djurgårdsbilder

Foto

Avstämning med Kim Bergstrand inför Aik

Avstämning med Kim Bergstrand inför Aik

Avstämning med Kim Bergstrand inför Aik

Avstämning med Kim Bergstrand inför Aik


Micke DIF är Nr 1

Micke DIF är Nr 1

3 år sen


Om vi bara hade slagit Falkenberg så hade jag inte haft den nervösa klumpen i magen nu. "Om" är tyvärr ständigt återkommande i mitt liv som supporter. Andra halvlek mot Falkenberg var det sämsta jag sett sen KoT blev tränare hos oss. Med mitt öga (har bara ett, blind på andra) var det sanningen. Enligt Tolle i Olles intervju, så gjorde vi ju (statistiskt sett) en bra match.

Det har varit ganska lugnt med anledning av förlusten mot Falkenberg. Tyvärr så precis även denna vecka, så brast det för hedersmannen Kevin. Jag lider med honom att han inte är tillräckligt bra för vårt lag. Så synd. Någon jag verkligen unnar att räcka till är det Kevin. Så fint som han representerat "min" klubb i alla år. Tror dock han sårade Henke/BoA. Så mycket som dom bryr sig om sin personal, så tror jag nog att Kevin ångrar dom värsta orden.

Aik... Det räcker så för att bygga upp känslor. Nu när dom är på stabil grund igen så hoppas jag vi slår dom riktigt ordentligt. En 3-0 match vore välkommet!

Det är återigen dags för mitt möte med Kim. Efter några sms så avslutade Kim med " vi ses på Östra, måste stötta familjen". "Precis så", svarade jag.

Återigen så tar sig Kim tid med mig på sin fritid. Hoppas ni som läser det uppskattar det lika mycket som jag gör. Sen skulle jag uppskatta om dom supportrar som bara slänger ur sig klyschor om mobbande tränare i allmänhet och Kim i synnerhet tänkte en extra vända. Jag blir sårad på hans vägnar. Den fina personen som är Kim Bergstrand skulle aldrig mobba någon. Däremot så är både han och Tolle ruggigt raka, vilket jag, som supporter i alla fall, uppskattar.

Tjena Kim, hur är läget? — Det finns alltid och göra, allt som har med Djurgården att göra, känns bra.

Några frågor igen, som kanske hoppar och far. Men, varför väljer ni att sätta in Ring senaste matchen mot Falkenberg? Jag menar, Ring har ju knappt tillfört något alls denna säsong?

  • Utav dom som vi hade och tillgå, var han klart bäst på träningen. Han har dom kvaliteterna i sig. Sen så hoppas vi ju alla det ska lossna för honom.

Men varför inte Mitku? — Att sätta in Mitku på en regntung plan, med 85+ kgs spelare som springer och tacklar på allt, är inte vårt sätt att se på hur man slussar in en lovande spelare i laget.

Jag tänkte fråga om varför Kevin inte spelade också. Men kände att jag lägger nog lägger upp det på ett annat sätt.

Hur har Kevin hanterat att han inte platsat? — Kanon. Är en superkille. Försöker hela tiden. Ger allt för sig själv och laget hela tiden. Jag bjöd in honom på ett möte i somras för att stämma av hur han kände sig. Såklart var han frustrerad, för han tycker/tyckte han platsar. Vi tycker ju inte det. Men att lyssna på spelare som blir frustrerade brukar räcka långt. Så även denna gång. Jag skulle önska att alla spelare själva skulle komma och säga om dom vill ha ett möte/samtal, inte alltid vänta på att vi ska göra det. Vi kan ju missa, vilket säkert händer. Men, om någon vill snacka med någon av oss i ledningen, tar vi oss alltid tid.

Finns det inget Kevin kan göra för att komma upp i nivå? — Han har försökt ALLT. Han är ju fysiskt kanon. Inställning /attityd är ju exemplariska.

Men...? — Hans egenskaper räcker inte till i det Djurgården vi tränar. Vilket är förbannat synd.

Ja, synd är det ju, men samtidigt är det ju elitidrott? Det är ju ett gäng spelare som fått lämna DIF sen Kevin kom för att dom inte räckt till. Nu är det, tyvärr, Kevins tur. Jag för min del vill i alla fall hylla Kevin och tacka för allt han gjort.

En fråga jag kom på att jag aldrig ställt, har ni olika områden som ni "basar" över? — Nej, vi har provat ett gäng gånger, men vi tycker båda att vi får ut mer av oss och vår kunskap om vi är med i alla delar. När vi har våra utvecklingssamtal brukar vi ta varannan gång med spelarna. OM det inte är så att det klickar kalas med någon enskild, då brukar vi hålla fast med bara en.

Varför använder du och Tolle "whyscout"? — Vi använder den till den statiska analysen av våra motståndare, Alltid. Sen om Bosse kommer och frågar om vi är en intresserad av en spelare så kollar vi in det med. Whyscout har allt. Från alla ligor runt om i världen. Ett riktigt bra verktyg på många sätt.

Målvakter i Allsvenskan. Vad tycker du om mina favoriter utöver de som representerar blårandigt: Oskar Jansson och Peter Abrahamsson? — Jag tycker Abrahamsson är betydligt bättre. Han dom lånat nu (Pontus Dahlberg) är ju också bra.

Har du hört något om Jacob Widell Zetterström? — Njaaa, han brukar träna lite lätt med Nikos en gång i månaden. Spelar tydligen som utespelare i div 4 nu. Mer än så vet jag inte.

Kom på, en fråga som grott, skulle Ferencvaros vinna Allsvenskan rakt av? — Njaa, alltså.. Dom är ju bra, men i en liga skulle man ju lära sig mer om laget.

Är dom bättre än Malmö? — Malmö slår vi ju då och då. Ja, dom skulle vinna Allsvenskan, absolut första året.

Dessa korta hörnor förresten.. — Fattar faktiskt inte din kritik. Vi blandar med in och utåt skruvade nästan varje match, inte stationära alls.

Jag tycker att när det är kort så är det hela matchen, om och om igen. — Korta kan vi slå när vi är svagare fysiskt i straffområdet, försöker få rörelse på deras försvar.

Ok. den varianten vi körde mot Ellos förra året när Jesper stänkte in den då? — Den körde vi för ett tag sen, Mange fick kalasläge, men missade tyvärr.

Mange då. Elak fråga kanske, men hoppas du förstår, varför tar det sån tid för honom. Är vårt spel så svårt att lära sig? För jag fattar och ser vad han tillför i gruppen. Går ju glöd kring honom. Men, till syvende och sist är det ju planen som gäller. — Är nog kanske inte så svårt, men Mange är i det stadiet nu där tanken tar någon 10dels sekund. Det går inte på instinkt. För att få det till instinkt, komma upp till den nivån övriga spelare har, tar tid för alla, oavsett kvalitet.

Hur f*n kunde vi släppa in 3 mål mot Falkenberg på fasta? Jag visste ju innan, men nu sett "DIF inifrån" också att ni tryckte på det, vad hände egentligen? — Det får jag och Tolle ta på oss. Vi lyckades inte få laget att prestera det försvarsspel som krävs för att vinna matchen.

Ärligt, vad då inte få laget att prestera. Ska ni ut och spela också? — Nej, men vår uppgift är att få alla i laget att vara lika mycket på tårna i defensiva situationer som vi är i offensiva. Är vi inte det, har jag och Tolle misslyckats.

Varför slängde vi inte in Erik när vi såg åt vilket håll det barkade? — För det första barkade det inte åt något håll. Se om matchen. Vi borde ha vunnit med 5-1 eller 6-2. Men sen så , den fysiska plan vi hade då på Erik så var det den tiden han fick.

Har du och Tolle problem med spelare med "attityd"? — Verkligen (Här såg Kim både störd och irriterad ut) vem tror det. Som tränare är det , det bästa som finns. OM attityden, orden och kroppsspråket följs upp med leverans på planen. OM det inte gör det, så, då, ja kanske, vi har problem med att få förståelse att för oss är leveransen på planen det som avgör. Jag kan säga att få spelare som har det där som Markus Rosenberg hade för sitt lag, det är det bästa. Kroppsspråk, attityd och leverans.


Slutanalys Falkenberg? — Vi gjorde mycket rätt. Tillräckligt för att vinna. Men vi gjorde inte det. Dom är riktigt tunga och extremt koncentrerade på sina fasta situationer.

Truppförändringar? — Ska vi se, Witry tillbaka. Banda in. Kevin ut.

Vad tror du om matchen mot Aik? — Dom är en bättre variant än Falkenberg. Dom gör det Falkenberg gör men med högre kvalitet. Dom spelar upp den på Henok, sen så fördelar han den så dom kan komma till avslut. Enkelt. Eller en fast situation, Seb,s fot som är överlägsen i Allsvenskan.

Jag intervjuade ju Une förra året, då så lös det respekt gentemot Henok från honom. — Henok är fotbolls-smart. Otroligt duktig på att vända bort sin motståndare om dom är för aggressiva. Stark. Väldigt viktig nu när dom gått tillbaka till sin vanliga fotboll.


OK, ska skriva ärligt. Andra halvlek mot Falkenberg gjorde mig så besviken. Tappade det helt ända tills tisdag eftermiddag. Men, sen dess, är det som vanligt!

BEVÄPNA ER MED VINGAR, imorgon så är det dags att slå vår tvillingklubben från Solna.

Djurgårdens IFInför match